Bel ons: 013 - 534 60 23

Duurzame tuin

Wilt u een ‘groene’, duurzame tuin? Een duurzame tuin is een tuin die niet ieder jaar vernieuwd hoeft te worden of veel onderhoud nodig heeft. Deze tuin is geheel in balans en blijft jarenlang mooi. We zien de populariteit in duurzame tuinen nog altijd toenemen. Bent u hier ook benieuwd naar? We vertellen u er graag meer over!

Milieuvriendelijke tuin

Een duurzame tuin gaat jarenlang mee en hoeft niet ieder jaar vernieuwd te worden. De dieren en planten die leven in de tuin blijven hierdoor in balans. Een rijke biodiversiteit zal ontstaan. Dit kunt u bevorderen door inheemse plantensoorten te gebruiken en een combinatie van duurzame materialen. Deze materialen moeten zo min mogelijk onderhoud vragen, maar zichzelf kunnen verzorgen.

Onderhoudsvrije tuin met beplanting

Veel mensen denken dat een onderhoudsvriendelijke tuin inhoudt dat de tuin voornamelijk bestaat uit tegels. Vaak wordt vergeten dat tegels ook veel tijd kosten om schoon te houden, te schoffelen en vrij te houden van aanslag. Dan is een tuin met verschillende planten gemakkelijker om bij te houden.

Waterbesparende tuin

Denk ook na over waterbesparing in de tuin. Wanneer u kraanwater naar de tuin brengt, is dit natuurlijk niet erg duurzaam. Door juist regenwater om te zetten naar bruikbaar water voor de tuin, bent u duurzaam bezig. Dit kan met een regenton. Of kies planten uit op basis van droogte resistentie en de plaatsing in de tuin.

Kleine aanpassingen voor een duurzame tuin

  • Denk na over de leefomgeving voor dieren met bijvoorbeeld een plan voor insecten en vogels.
  • Gebruik duurzame materialen; niet chemisch, lang mee gaan, recycle, lokaal geproduceerd.
  • Denk aan de waterafvoer in de tuin, bijvoorbeeld met een regenton.
  • Kies water- en luchtzuiverende planten voor de water- en luchtkwaliteit in de tuin.
Geplaatst op: 04-08-2021
Nieuws overzicht