Bel ons: 013 - 534 60 23

Tuinonderhoud in de lente

Wilt u een professioneel bedrijf voor het onderhoud van uw tuin? Bij hoveniersbedrijf van Amelsfoort bent u aan het juiste adres voor tuinonderhoud in elk seizoen van het jaar.

Tuinonderhoud Brabant

De dagen worden langer en de vogels laten zich weer horen. Alle planten en bomen komen weer in hun blad, de wereld kleurt weer groen. Het tuinieren, planten van nieuwe perkplanten kan weer beginnen. Bent u woonachtig in Goirle, Breda, Tilburg of omgeving? Dan helpen wij u graag met het onderhoud van uw tuin! 

Algemeen tuinonderhoud in de lente

Alle planten en bomen kleuren weer groen en zijn aan het groeien. Daarnaast begint het onkruid ook weer te groeien. Start tijdig met het wieden van onkruid en zorg dat u uw borders tegels volledig onkruidvrij maakt.

Een nieuw seizoen vraagt ook om andere tuinwerkzaamheden. Naast het onkruid wieden, dien je ook te denken aan snoeien, bemesten van uw tuin/gazon en verwijderen van tuinafval.

Snoeien in de lente

Door tijdig te snoeien komen de groenblijvende planten mooi in model. De buxus en de taxus zijn groenblijvende planten, die in de lente flink groeien. 

Tuinonderhoud in de lente

Rozen snoeien

De rozen mogen in de lente ook teruggesnoeid worden. Houd als maatstaf aan dat u uw rozen tot 3-5 ogen boven de grond teruggesnoeid.

Liever alle tuinwerkzaamheden uitbesteden? Informeer naar de mogelijkheden om uw tuin te laten onderhouden.

Tuinonderhoud offerte aanvragen

Onderhoud van uw gazon

Het gazon bemesten is belangrijk gedurende het jaar, zodat uw gras ook goed kan groeien. Dit is ook niet gek, gezien uw gazon met regelmaat dient te worden gemaaid en hierna ook telkens weer dient te groeien.

Idealiter houden wij het volgend schema aan om te bemesten:

  • De eerste bemesting vindt plaats in maart/april. De temperatuur gaat omhoog en dan zal het gras weer gaan groeien.
  • Het tweede moment voor bemesting vind plaats in juni/juli. Het gazon komt de zomer dan goed door met de juiste meststof, waardoor vocht langer wordt vastgehouden en uw gazon niet uitdroogt.
  • In september/oktober vind de laatste bemesting plaats, waardoor mosvorming zal worden tegengegaan. Bekijk de mogelijkheden voor tuinonderhoud in de herfst.

 Wil jij liever een tuin waar minder onderhoud nodig is? Bekijk de mogelijkheden voor een onderhoudsvrije tuin.