Bel ons: 013 - 534 60 23

Tuinontwerpen

Een nieuwe tuin ontwerpen is vaak erg lastig. Het vergt ontzettend veel meet- en denkwerk. Er zijn dan ook veel verschillende mogelijkheden voor het realiseren van tuinontwerpen. Een nieuwe tuin heeft geen kans van slagen wanneer er geen ontwerp wordt gemaakt. Hier begint het altijd mee. Toch is het erg lastig. Hoveniersbedrijf van Amelsfoort helpt u graag bij uw tuinontwerp en met de aanleg van uw nieuwe tuin.

De stappen tijdens tuinontwerpen

Wilt u de tuin renoveren, tuin opknappen of een compleet nieuwe tuin laten aanleggen? Bij ons is alles mogelijk. Om u zo goed mogelijk te helpen, vinden we het belangrijk dat we een goed beeld hebben van de tuin. Wij komen dan ook naar u toe om de tuin te bekijken. In het eerste gesprek komen ideeën, wensen, voorkeuren en het beschikbare budget aan bod. Hier wordt dan met het ontwerp rekening mee gehouden. Wij zetten na het gesprek alles op papier. Wij nemen de maten van de tuin op en noteren bijzonderheden die van belang zijn bij tuinontwerpen. Wilt u bijvoorbeeld graag een onderhoudsvrije tuin? Dan wordt hier met het ontwerpen rekening mee gehouden.

Tuinontwerpen

Vervolgens gaan wij op kantoor verder met het daadwerkelijk ontwerpen van uw tuin. We maken dan een ruwe schets aan de hand van alle gegevens. Na het maken van de tuinontwerpen maken we een afspraak en bespreken we het ontwerp. Wij passen hem waar nodig daarna aan naar uw wensen. We adviseren u dan ook over materiaal, planten en ontwerpen. 

Tuinontwerpen duren vaak langer voordat ze gerealiseerd worden. Vaak wordt pas na een aantal gesprekken het definitieve ontwerp gekozen. Het duurt dus eventjes voordat het tuinontwerp klaar is. Wij stoppen pas tot dat u zich goed voelt bij alle mogelijkheden. 

Als het ontwerp aan uw wensen voldoet, maken wij een beplantingsplan. Daarna stellen we een offerte op voor de uitvoering van de tuinontwerpen.

De stappen in het kort:

 1. Wij komen naar uw toe
 2. Meten en bespreken uw tuin
 3. Maken de eerste ruwe schets
 4. We passen de schetsen op uw wensen aan
 5. Goedkeuring
 6. We maken een beplantingsplan
 7. Stellen een offerte voor uitvoering op
 8. Uitvoering

Tuinontwerpen

Aandachtspunten bij het ontwerpen van een tuin

Waar u op moet letten bij tuinontwerpen:

 • Dat u zorgvuldig alle keuzes afweegt. Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Wij adviseren u hier graag over zodat u bewust een goede keuze kunt maken.
 • Kies voor kwaliteit. Vaak wordt er veel bespaard op de kwaliteit van een tuin. Dit is echter erg jammer, omdat je in de loop van de jaren de kosten dan juist op gaan lopen. Wanneer u kiest voor bijvoorbeeld kwaliteit bestrating of beplanting, heeft u hier veel langer plezier van. Kwaliteit blijft langer mooi en is duurzamer.
 • Balans. Het is erg belangrijk dat uw tuin in balans is met het gezin, de omgeving en jullie wensen. Hierdoor duurt het proces vaak lang, omdat alles goed moet zijn. 
 • Rust. Wij denken dat het creëren van rust één van de belangrijkste dingen is bij een tuinontwerp. Vaak wordt hier in eerste instantie niet meteen aan gedacht. Toch blijkt het voor veel mensen erg belangrijk te zijn. Wij denken hier graag met u over mee.

Rust in uw energetische tuin

Hoveniersbedrijf van Amelsfoort is gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van energetische tuinen. Het is hét Hoveniersbedrijf in de omgeving van Tilburg en Breda wanneer het gaat over optimaal tot rust komen en genieten van uw tuin. Hierin gaat men ervan uit dat alles energie is. Tuinontwerpen van energetische tuinen zorgen ervoor dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van positieve energieën. De tuin straalt rust uit doordat het in harmonie is met de bewoners/gebruikers. Bij een energetische tuin is het belangrijk dat men kan ontspannen en dat er levende materialen goed groeien. U geniet hier van ultieme rust en harmonie. Lees meer over Energetische tuinen.

Hoveniersbedrijf van Amelsfoort

Hoveniersbedrijf van Amelsfoort is gestart door Theo en Monique van Amelsfoort. Wij vinden persoonlijke service, betrouwbaarheid en kwaliteit erg belangrijk. Dit merk je terug in alle werkzaamheden die we uitvoeren. Wij doen Advies, Ontwerp, Aanleg, Grafonderhoud en Onderhoud voor tuinen van particulieren, maar ook voor bedrijven.

Wij zijn werkzaam vanuit Goirle. We werken als hovenier vooral in Tilburg, Breda, Oosterhout, Goirle en Ulvenhout.

Hoveniersbedrijf van Amelsfoort
Theo & Monique van Amelsfoort

Offerte