Bel ons: 013 - 534 60 23

Aanleg

Gaat u de tuin volledig vernieuwen of gaat u een nieuwe tuin aanleggen? Wij staan klaar om u te helpen bij uw tuinaanleg. Bij het aanleggen van de tuin zorgen we ervoor dat deze helemaal aansluit op uw wensen. We realiseren de aanleg van uw droomtuin.

De aanleg van uw droomtuin

Heeft u al inzichtelijk hoe u wilt dat de tuin eruit gaat zien? Het maakt niet uit of u op zoek bent naar een moderne, landelijke of energetische tuin, bij ons kan het allemaal. Ook wanneer u op zoek bent naar een tuin waar u heerlijk kunt tuinieren, of juist op zoek bent naar een onderhoudsvrije tuin, alles kan. We denken hierin altijd met u mee. Wij verzorgen het hele proces, van tuinontwerp tot tuinaanleg. Uw wensen, voorkeuren en stijl zijn de basis voor het tuinontwerp.

Hoe verloopt uw tuinaanleg

Voordat wij kunnen beginnen met de aanleg van uw tuin hebben er al verschillende gesprekken plaatsgevonden. Zo krijgen wij inzichtelijk wat uw wensen en voorkeuren zijn. Daarnaast brengen wij zo in kaart waar uw tuin aan moet voldoen en welke mogelijkheden er zijn. Wat is de stijl van uw woning en welke stijl zoekt u voor de tuin? We houden rekening met de hoeveelheid onderhoud dat u wenst en met de beplanting die u mooi vindt. Hierin geven we u ook tuinadvies.

Uw wensen & tuinafmetingen inzichtelijk maken

We zijn in eerste instantie bij u geweest om:

 • uw ideeën te bespreken,
 • de maten van de tuin op te meten
 • om een algehele indruk te vormen van de omgeving.

Vakkundig tuinontwerp en beplantingsplan

Daarna zijn wij bij u terug gekomen met:

 • een ontwerp,
 • een beplantingsplan,
 • een werk omvattende beschrijving
 • een offerte.


Deze documenten zijn met u besproken, eventueel gecorrigeerd en uiteindelijk heeft u uw goedkeuring uitgesproken over het plan, de werkwijze en de prijsopgave.

Starten met de tuinaanleg

En nu zijn we samen zover, tijd om aan de werkelijke aanleg te beginnen. Af en toe waarschuwen we de klant vóór aanvang van de sloopwerkzaamheden, want het kan wel eens een moeilijk moment zijn als de tuin, waar u zich al jaren van heeft kunnen genieten, ‘ineens’ wordt afgebroken en wordt leeggehaald. Soms worden planten verwijderd waar u een herinnering aan heeft (gehad), of staan er hebbedingetjes in de tuin, die u ooit cadeau kreeg. Hoe dan ook, het kan soms lastig zijn als je ziet dat dit alles wordt verwijderd, ondanks dat dit van te voren in de gesprekken duidelijk is besproken. Misschien vraagt u zich wel vertwijfeld af: “Komt dit allemaal weer goed”? U zult zien dat u altijd uw droomtuin ervoor terug krijgt.

Vrijblijvende offerte of adviesgesprek

 

Onze werkwijze:

 • Inmeten van de tuin:

We starten met het inmeten van uw tuin, dit wil zeggen, uw tuin wordt ingemeten, zodat we precies weten waar uw terras, het grasveld, de paden of de borders komen.

 • Grondwerk:

Als u al een bestaande tuin heeft, worden de oude planten en straatwerk weggehaald. Het kan zijn dat er planten opnieuw gebruikt gaan worden, deze worden dan voorzichtig ingekuild op een stukje grond in uw tuin, zodat ze later weer geplant kunnen worden.

Soms wordt er bestrating hergebruikt, dan wordt deze met zorg opgestapeld totdat het moment daar is om alles weer terug in de tuin te leggen. De zandsoorten komen op de juiste plaats te liggen. Gele grond behoort bij bestrating, zwarte grond behoort bij gras en beplanting. Bemesting wordt toegepast, daar waar nodig, om de beplanting goed ‘aan te kunnen laten slaan’.

 • Beregening, waterafvoer en elektra:

Nadat de grond bewerkt is gaan we naar de volgende fase en wordt de bekabeling in de grond aangebracht, de beregening geplaatst en waterafvoer geregeld. Dit is niet altijd noodzakelijk en uiteraard vooraf besproken met de klant. De vakman heeft deze werkzaamheden dan ook al genoemd in zijn offerte.

 • Straatwerk, pergola, tuinafscheiding, tuinhuisje, verlichting:

De paden en terrassen worden bestraat en het tuinhuisje, de pergola en schuttingen worden geplaatst. In deze fase kunt u al goed zien hoe de verhoudingen in het echt worden. Ook de verhouding verharding - groen komt in beeld. Tuinverlichting wordt mogelijk al aangesloten, soms is het beter om er even mee te wachten totdat de beplanting geplaatst is.

 • Beplanting en gras:

Tot slot wordt het gras gelegd of gezaaid en krijgen de bomen, struiken en planten een plek. De planten worden een stukje bij elkaar vandaan gezet, zodat ze ruimte hebben om te groeien. De laatste puntjes worden op de ‘i’ gezet en het genieten kan gaan beginnen.

Het is natuurlijk niet mogelijk om alle voorkomende werkzaamheden te benoemen op de site. Wat als u een vijver in de tuin wilt? Die is nu niet specifiek genoemd? Daarom raden wij aan om gewoon het gesprek met ons aan te gaan, want wij hebben vrijwel alles door de jaren heen al een keer gedaan. Het persoonlijke gesprek geeft vrijwel altijd extra duidelijkheid, dat zorgt natuurlijk voor een positief resultaat!