Bel ons: 013 - 534 60 23

Energetische tuin

Wat is een energetische tuin?

Een energetische tuin straalt rust uit, is in harmonie met de bewoners / gebruikers, door een energetisch ontwerper 'beheerders'genoemd. Het is een tuin waarin men lekker kan ontspannen en waar de levende materialen goed groeien.

Natuurlijk! ‘Groen maakt gelukkig’! 
Een opmerking, die u steeds vaker hoort.  In de loop der jaren heeft men ontdekt dat de tuin een rustpunt kan zijn. Het is een verlengstuk van de woning. En daarom wil men ook in de tuin leven, eten, rusten en (als hobby) werken. Vaak ervaart men dat het werken in de tuin geen energie ontneemt, maar juist energie geeft. Zeg nu zelf, heeft u geen voldaan gevoel na een dagje zwoegen in de tuin?

De energetische tuin
Bij het aanleggen van een energetische tuin gaat men ervan uit dat alles energie is.
Energieën komen voor in positieve- en negatieve vormen en kunnen op bepaalde plaatsen, maar ook als stromende energieën, waargenomen worden. 
Bij dit type tuin wordt er zo optimaal mogelijk gebruik gemaakt van positieve energieën, zodat u helemaal tot rust kan komen in uw tuin.
De zintuigen spelen een belangrijke rol in dit ontwerp: Voelen, ruiken, zien... zijn de materialen van natuurlijk materiaal die je juist energie geven? 
Of trekken de materialen je juist als persoon leeg? 

Ik werk altijd op gevoel, intuïtie en soms gebruik ik daarbij hulpmiddelen zoals een wichelroede.


Daarmee kan ik de aardstralen en leijlijnen vinden ( kunnen negatieve energie produceren) en ontdek zo de beste plek voor bijvoorbeeld een terras.
Zo is het ontwerp uiteindelijk afgestemd op de eigenaar en kan men de helende werking voelen van deze energetische tuin.
Gewoon eenvoudig gezegd: Als ontwerper van een energetische (ook wel holistische) tuin is het van belang om de juiste materialen, beplanting te vinden en de goede vormen te gebruiken. Welke plant, boom bestrating is de juiste voor deze persoon. En welke materialen versterken elkaar, met als gevolg nog meer harmonie in de tuin.

Een tuin die energetisch goed voor je is, die je prikkelt om rond te gaan lopen in de tuin omdat de plant je 'triggert' die je zintuigen aanspreken, waar je heerlijk kunt relaxen op je terras, elk seizoen in het jaar iets nieuws te beleven is, dan is ons ontwerp én onze missie geslaagd.  

Energetische tuin aanleggen

Door het gebruik van de juiste (natuurlijke) technieken en materialen verwezelijken wij uw energetische tuin. Door te kijken welke energieën deze materialen van zichzelf hebben en door combinaties te maken kan er energie worden opgewekt of worden versterkt. 

De keuze van de vormen én kleuren, de materialen zoals hout, steen, metaal, water en natuurlijk niet te vergeten de beplanting zijn van groot belang bij het balanceren van de energieën in de tuin. Alles moet op elkaar zijn afgestemd: geur en kleur, vorm en materie. Het karakter én de gedachten van de bewoners vormen uiteindelijk één geheel.


Wat is een energetische tuin

Een energetische tuin zorgt voor rust, harmonie en ontspanning

Bij het ontwerpen van energetische tuinen gaat men uit van 4 elementen: lucht, vuur, water en aarde. 
Als een energetisch tuinontwerper sterk focust op de plattegrond is het voelbaar in de tuin waar de tuinbezitter (beheerder) zijn of haar lievelingsplek gaat hebben.
Deze plaatsbepalingen werken ook voor andere onderdelen in de tuin zoals een boom, vijver of border.
Het ontwerpen van een energetische tuin is vooral een gevoelskwestie. Hier hebben wij gelukkig heel veel ervaring mee hebben.

Om een goed energetisch ontwerp te kunnen maken is het belangrijk om open en eerlijk contact te hebben met de beheerders van de tuin. Alleen dan is het mogelijk een tuin te ontwerpen en aan te leggen die qua energie optimaal aansluit bij de beheerders. Mineraal, plant, dier en mens worden met elkaar in evenwicht gebracht volgens oeroude principes zoals Yin en Yang, de kracht van vormen. Dit alles maakt dat u, als beheerder van een energetische tuin, automatisch ontspant en energie op doet -door simpelweg in de tuin te zijn- of door er in te werken.

Laat u inspireren!

Het aanleggen van een nieuwe tuin biedt veel mogelijkheden, zeker als u vrij spel heeft om de tuin helemaal naar smaak in te richten. Wellicht heeft u al een idee, maar soms is het best lastig om te bepalen wat er bij u past. Graag kijken we samen met u naar de mogelijkheden, voorkeuren en het budget. Bij onze projecten kunt u alvast wat inspiratie krijgen van aangelegde tuinen voor particulieren. U zult zien dat elke tuin uniek is, met een compleet eigen karakter. Wij zullen pas klaar zijn als u helemaal tevreden bent! Bekijk al onze projecten en creëer uw eigen droomtuin. 

Onze projecten

Is een energetische tuin iets voor mij?

Kunt u energie gebruiken of juist behouden?
Twijfel dan niet langer en durf het aan om een vrijblijvend, energetisch adviesgesprek aan te gaan! Wij verrassen u graag!

Neem contact op!