Bel ons: 013 - 534 60 23

Energetische tuin

Wat is een energetische tuin?

Een energetische tuin straalt rust uit, is in harmonie met de bewoners / gebruikers, door een energetisch ontwerper 'beheerders'genoemd. Het is een tuin, waarin men kan ontspannen en waar de levende materialen goed groeien.

Natuurlijk! ‘Groen maakt gelukkig’! 
Een opmerking, die je steeds vaker hoort.  In de loop der jaren heeft men ontdekt dat de tuin een rustpunt kan zijn. Het is een verlengstuk van de woning. En daarom wil men ook in de tuin leven, eten, rusten en (als hobby) werken. Vaak ervaart men dat het werken in de tuin geen energie ontneemt, maar juist energie geeft. Zeg nu zelf, heeft u geen voldaan gevoel na een dagje zwoegen in de tuin?

De energetische tuin.
Bij het aanleggen van een energetische tuin gaat men uit van het principe dat alles energie is. Energieën komen voor in positieve- en negatieve vormen en kunnen op bepaalde plaatsen, maar ook als stromende energieën, waargenomen worden. Bij een energetische tuin wordt er zo optimaal mogelijk gebruik gemaakt van positieve energieën.

Energetische tuin aanleggen

Een energetische tuin is te verwezenlijken door een juiste toepassing van technieken en materialen, waarbij vooral ook gekeken wordt naar welke energieën deze materialen van zichzelf hebben en in combinatie met elkaar krijgen / of door opgewekt worden. De keuze van de vormen én kleuren, de materialen zoals hout, steen, metaal, water en natuurlijk niet te vergeten de beplanting, zijn van groot belang bij het balanceren van de energieën in de tuin. Alles moet op elkaar zijn afgestemd: geur en kleur, vorm en materie, het karakter én de gedachten van de bewoners vormen uiteindelijk één geheel.


Wat is een energetische tuin

Een energetische tuin zorgt voor rust, harmonie en ontspanning

Bij het ontwerpen van energetische tuinen gaat men uit van 4 elementen: lucht, vuur, water en aarde. 
Door als energetisch tuinontwerper sterk te focussen op de plattegrond is bijvoorbeeld voelbaar,
waar voor de beheerder(de tuinbezitter) het lievelingsplekje moet komen.
Deze plaatsbepalingen werken ook voor andere onderdelen in de tuin zoals een boom, vijver of border.
Het ontwerpen van een energetische tuin is vooral een gevoelskwestie.

Om een goed energetisch ontwerp te kunnen maken, is het belangrijk om open en eerlijk contact te hebben met de beheerders van de tuin. Alleen dan is het mogelijk een tuin te ontwerpen en aan te leggen die qua energie optimaal aansluit bij de beheerders. Mineraal, plant, dier en mens worden met elkaar in evenwicht gebracht volgens oeroude principes zoals Yin en Yang, de kracht van vormen. Dit alles maakt dat u, als beheerder van een energetische tuin, automatisch ontspant en energie op doet -door simpelweg in de tuin te zijn- of door er in te werken.

Is een energetische tuin iets voor mij?

Kunt u energie gebruiken of juist behouden?
Twijfel dan niet langer en durf het aan om een vrijblijvend, energetisch adviesgesprek aan te gaan! Wij verrassen u graag!

Neem contact op!