Bel ons: 013 - 534 60 23

Ontwerp

Gaat u de tuin vernieuwen of wilt u een nieuwe tuin aanleggen? Een goede tuin, begint bij een goed ontwerp. Iedere tuin is totaal anders en iedereen heeft weer andere wensen. Bij ieder tuinontwerp staan uw wensen en de stijl van uw tuin en woning dan ook centraal. Wilt u bijvoorbeeld een moderne, onderhoudsvrije, landelijke of energetische tuin? We maken voor u een ontwerp dat bij u past. Hieronder noemen wij alvast de stappen die we met u zullen doorlopen.

Ontwerp van uw droomtuin

Om een goed beeld te krijgen van uw tuin komen wij naar u toe. Hierdoor krijgen wij een goed beeld van de mogelijkheden van de tuin en de sfeer van uw woning. Het ontwerp is een combinatie van creativiteit, functionaliteit en duurzaamheid. Hierbij is het vooral belangrijk dat u optimaal van uw tuin kunt genieten. Dit houdt ook in dat de tuin functioneel moet zijn, bijvoorbeeld met voldoende ruimte, groen en looppaden. Daarnaast willen we u verrassen met een creatief ontwerp die voldoet aan al uw verwachtingen. Ook willen we dat de tuin duurzaam is. Nadat u de tuin heeft aangepast of een nieuwe tuin heeft aangelegd, wilt u hier natuurlijk jaren van kunnen genieten.

Hoe werkt een tuinontwerp?

Wij inventariseren uw voorkeuren en de tuin

In een eerste gesprek komen ideeën, wensen, voorkeuren en eventueel het beschikbare budget aan bod. Wij zetten alles op papier, nemen de maten van de tuin op en noteren bijzonderheden die van belang kunnen zijn bij de aanleg van uw tuin, zoals een boom die blijft staan of bijvoorbeeld een gebouw wat schaduw veroorzaakt.

U ontvangt het 1e tuinontwerp

Terug op kantoor maken we aan de hand van deze gegevens een eerste ruwe schets, c.q. tekening. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak en bespreken het ontwerp met u. Waar nodig, passen we dit tekenontwerp nog wat aan. Het spreekt voor zich dat wij u ook adviseren over materiaal, planten en andere relevante zaken.

Wij passen het aan tot deze helemaal naar wens is

Misschien is het goed om te weten dat een ontwerp van een tuin zelden klaar is na één gesprek.  Het definitieve ontwerp komt pas tot stand na meerdere gesprekken. Het ontwerp is een soort van groeiproces. U moet er zich goed bij voelen want het is tenslotte uw tuin.

U ontvangt een beplantingsplan

Aanvullend op de tekening maken wij een beplantingsplan. Als alles aan uw wensen voldoet, stellen we een offerte op voor de uitvoering.

Vrijblijvende offerte of adviesgesprek