Bel ons: 013 - 534 60 23

Opvolging

Bij Hoveniersbedrijf van Amelsfoort is altijd de voorkeur uitgegaan naar een voortzetting op een natuurlijke manier. Het begin is gemaakt. Schoonzoon Martijn neemt over 5 jaar het bedrijf over. Geen nieuw gezicht aangezien Martijn al vijf jaar actief is binnen het bedrijf aan de Poppelseweg 11, Goirle.

Theo van Amelsfoort en zijn vrouw Monique zijn zichtbaar blij dat de overname van het hoveniersbedrijf langs de geleidelijke weg in nieuwe handen komt.

“Op deze manier kan ik rustig afbouwen en kennis en ervaring overdragen aan Martijn.” Dat Theo van Amelsfoort die stap zet, is niet van gisteren of vandaag. “Het is lichamelijk een zwaar beroep en dat speelt wel eens op. Bovendien heb ik ook de leeftijd. Maar ik kan nog best een tijdje op de achtergrond functioneren.” Het zit in zijn genen om een actieve rol in de natuur te kunnen blijven spelen. Van Amelsfoort is overigens niet alleen een natuurmens maar ook een mensenmens. Hij geeft aan dat hij nog dagelijks wordt verrast door tuinen en natuur: “Het boeit me, daagt me uit en houdt me meer dan bezig.”

Vermeer snapt de stap van (tot op heden) ‘zijn baas’ maar weet ook dat de creativiteit en het meedenken in de zaak de komende jaren welkome aanvullingen zijn. Hij is in het groen inmiddels gepokt en gemazeld. Vermeer studeerde Tuin- en Landschapsmanagement aan de HAS in Den Bosch. Daarna adviseerde hij namens zijn werkgever gemeenten, richtte zich in die positie op openbaar groen en schreef plannen en bestekken. Vermeer is nu vijf jaar werkzaam bij Hoveniersbedrijf van Amelsfoort. “Er is hier voldoende uitdaging om dat een vervolg te geven. Nee, ik ben geen kopie van Theo maar dat neemt niet weg dat ik de adviezen en de kennis, die hij overdraagt, ter harte neem.”

Het doel van beide hoveniers zit op dezelfde lijn: zorgdragen voor een mooie en prettige tuin. Een die aansluit bij de wensen, leefomgeving en het karakter van de opdrachtgever. In de aanpak van de opdracht zijn Van Amelsfoort en Vermeer best stellig. “Mensen moeten hier niet aankloppen voor een geplaveide omgeving, kunstgras of bestrijdingsmiddelen. We denken samen met hem of haar aan een passende, groene tuin en dat binnen het gestelde budget. Daarbinnen zijn immers tal van keuzes mogelijk”, zegt Van Amelsfoort. “We dragen groen uit en willen dat ook in de toekomst een vervolg geven met vooral leefbare tuinen”, vult Vermeer aan. Het gesprek in het ruime kantoor van Hoveniersbedrijf van Amelsfoort komt in relatie met de natuur op de gave van Theo als het gaat over het energetisch aanvoelen van de medemens. “Ik voel haarfijn aan wat past bij de opdrachtgever(s).” Dat schudt Van Amelsfoort niet uit zijn mouw maar heeft dat in zijn lange carrière als hovenier veelvuldig bewezen. “Een tuin kan genezend werken”, voegt hij er aan toe. Vermeer zal zich in de komende jaren met zijn team richten op de bedrijfsvoering zoals die staat en daar eigen ideeën en zienswijzen aan toevoegen. Centraal in zijn aanpak staat ook het persoonlijke contact met de klant. Ook investeringen in software en machines hebben al op de rol gestaan of staan op de rol. Allemaal met een doel: maatwerk leveren als het gaat over ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen.

Nu hij wat meer vrije tijd krijgt, wil Van Amelsfoort zich binnen ‘het energetische’ wat meer verdiepen. Het sluit aan op de 3 jaar durende beroepsopleiding Massagetherapeut welke hij vorig jaar startte en inmiddels het eerste jaar succesvol afrondde. 
Van Amelsfoort wil nog een ding kwijt: “Mini-camping Ut Paradèske blijft onze hobby. Ook daar voelen de campinggasten zich een met de natuur.”

Hoveniersbedrijf van Amelsfoort V.O.F. 
Poppelseweg 11, 5051 PL Goirle,  
Telefoon: 013 - 534 60 23
Mobiel: 06- 50 29 80 62
theo@hoveniervanamelsfoort.nl
martijn@hoveniervanamelsfoort.nl

 

     

 

 

 

  

Geplaatst op: 08-03-2023
Nieuws overzicht