Bel ons: 013 - 534 60 23

Onderhoudsvrije tuin

Op zoek naar een hovenier die u kan helpen bij het aanleggen van een onderhoudsvrije tuin? Neem dan contact op met Hovenier Van Amelsfoort. In de regio Goirle, Tilburg en Breda zijn wij gespecialiseerd in het aanleggen van nieuwe tuinen waarbij een onderhoudsvrije tuin uiteraard tot de mogelijkheden behoort.

Heeft u weinig tijd om te tuinieren, maar wilt u toch genieten van een fijne plek om buiten te zitten en te genieten van de natuur? Een onderhoudsvrije tuin heeft alle voordelen van een fijne tuin, maar heeft weinig onderhoud nodig. U kunt uw tijd dus rustig doorbrengen, gezellig borrelend met vrienden, het lezen van een goed boek of wat u maar wilt.

Onderhoudsvrije tuinen die door Hovenier van Amelsfoort worden aangelegd bestaan zeker niet alleen uit bestrating. Integendeel, ook een onderhoudsvrije tuin bevat planten en groen, alleen kiezen we hier bijvoorbeeld vaak voor bodembedekkers. Ook zorgen we ervoor dat de bestrating zo strak ligt en eventueel gevoegd is zodat er weinig onkruid tussen de tegels zal verschijnen.

Planten in een onderhoudsvrije tuin

Naast bodembedekkers kunnen er ook prima andere planten in uw tuin worden geplaatst. We kiezen hierbij voor planten die passen bij uw situatie. Heeft u een droge, schaduwrijke tuin, dan zullen we andere planten kiezen dan bij een tuin die nogal eens onder water staat. Tijdens de kennismaking zullen we deze punten natuurlijk met u bespreken en zelf ook de situatie bekijken zodat we met een goed beplantingsplan aan de slag kunnen.

Onderhoudsvrije tuin aanleggen

Wat beter te vermijden in een onderhoudsvrije tuin

  • Gazon: een grasveld zal regelmatig gemaaid moeten worden en kost dus veel onderhoud
  • Vijver
  • Veel planten in potten: een tuin vol potten heeft juist meer onderhoud nodig. U moet de planten namelijk water geven en bemesten en hebben daarmee veel onderhoud nodig.
  • Veel kale grond; beter is het om hier bodembedekkers op te zetten
  • Planten die veel gesnoeid moeten worden

Wilt u eens met ons nadenken over een onderhoudsvrije tuin? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een offerte. Ons doel is altijd een tuin aan te leggen die in harmonie is met uzelf en de natuur. Wij zijn tevens bekend vanwege onze specialisatie in energetische tuinen. Ook hierin kunnen we aan de slag met een onderhoudsvrije tuin die wel de goede energie vrijgeeft.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. 

Meer lezen: