Bel ons: 013 - 534 60 23
Projecten overzicht

Energetisch 4

Bij deze tuin, gelegen in Brunssum, is het gevoel van vrijheid erg belangrijk. Het lijnenspel van het ontwerp is niet recht, rond, punt- of lijnsymetrisch maar willekeurig. Ongedwongen. Vrij dus.
Hoewel de vormgeving willekeurig lijkt, is er bij het ontwerpen op gelet dat de terrassen zich niet boven aardstralen bevinden. De bestrating van oudgebakken waalformaat klinkers heeft een aardende energie en geeft de tuin stabiliteit en rust.


De bomen zorgen voor een beschermend gevoel. Ze hebben een speelse vorm of transparante kroon waardoor ze beantwoorden aan het beoogde gevoel van vrijheid. De overige beplanting is vooral gekozen binnen de elementen 'lucht' en 'water'. De bloeiende planten met hun aantrekkingkracht voor bijvoorbeeld insekten, vlinders en vogels dragen bij aan de diversiteit in de tuin.


Een aantal planten zijn gekozen om hun schitterende herfstkleuren. Deze overwegend warme kleuren van geel,oanje, rood bruin geven de tuin in het najaar een aardende energie die op de gebruikers een rustgevende uitwerking heeft.