Bel ons: 013 - 534 60 23

Energetische tuin

De tuin is voor veel mensen een plek om uit te rusten, gezellig samen buiten te eten of om heerlijk te tuinieren. De tuin is dan ook een verlenging van uw woning. Het is belangrijk dat de tuin goed in balans is. Hiermee wordt bedoeld dat de verschillende materialen, planten, bloemen, vormen en kleuren samen in balans moeten zijn. Wanneer alles op elkaar afgestemd is zorgt de tuin voor meer rust en harmonie. Dit wordt optimaal verzorgd in een energetische tuin.

Wat is een energetische tuin?

Een energetische tuin wordt door een ontwerper gemaakt. Levende materialen in de tuin moeten goed kunnen groeien en u als bewoner moet optimaal kunnen genieten van uw tuin. Dit kan doordat de energetische tuin rust uitstraalt en met u in harmonie is. 

Het ontwerp van gaat uit van vier elementen; water, vuur, aarde en lucht. Het ontwerp van een energetische tuin is een gevoelskwestie, waarin wordt gekeken naar het beste gevoel voor u en het in harmonie brengen hiervan. 

In 2014 zijn wij, als hovenier in Brabant, voor het eerst begonnen met het ontwerpen en aanleggen van energetische tuinen. Wij hebben zelf gemerkt dat een energetische tuin kan werken voor optimale rust en ontspanning. Bent u benieuwd naar de uiteindelijke aanleg van een energetische tuin? Bekijk onze projecten.

Een energetische tuin zorgt voor rust, harmonie en ontspanning

Bij het ontwerpen van energetische tuinen gaat men uit van 4 elementen: lucht, vuur, water en aarde. 
Als een energetisch tuinontwerper sterk focust op de plattegrond is het voelbaar in de tuin waar de tuinbezitter (beheerder) zijn of haar lievelingsplek gaat hebben.
Deze plaatsbepalingen werken ook voor andere onderdelen in de tuin zoals een boom, vijver of border.
Het ontwerpen van een energetische tuin is vooral een gevoelskwestie. Hier hebben wij gelukkig heel veel ervaring mee hebben.

Om een goed energetisch ontwerp te kunnen maken is het belangrijk om open en eerlijk contact te hebben met de beheerders van de tuin. Alleen dan is het mogelijk een tuin te ontwerpen en aan te leggen die qua energie optimaal aansluit bij de beheerders. Mineraal, plant, dier en mens worden met elkaar in evenwicht gebracht volgens oeroude principes zoals Yin en Yang, de kracht van vormen. Dit alles maakt dat u, als beheerder van een energetische tuin, automatisch ontspant en energie op doet -door simpelweg in de tuin te zijn- of door er in te werken.

Bent u geïnteresseerd? Wij verrassen u graag met een ontwerp die helemaal bij uw past. Maak een afspraak voor een adviesgesprek, wij ontmoeten u graag! Door het hele land heen ontwerpen wij prachtige tuinen, dus het maakt niet uit waar u woont!

Contact

Laat u inspireren!

Het aanleggen van een nieuwe tuin biedt veel mogelijkheden, zeker als u vrij spel heeft om de tuin helemaal naar smaak in te richten. Wellicht heeft u al een idee, maar soms is het best lastig om te bepalen wat er bij u past. Graag kijken we samen met u naar de mogelijkheden, voorkeuren en het budget. Bij onze projecten kunt u alvast wat inspiratie krijgen van aangelegde tuinen voor particulieren. U zult zien dat elke tuin uniek is, met een compleet eigen karakter. Wij zullen pas klaar zijn als u helemaal tevreden bent! Bekijk al onze projecten en creëer uw eigen droomtuin. 

Is een energetische tuin iets voor mij?

Kunt u energie gebruiken of juist behouden?
Twijfel dan niet langer en durf het aan om een vrijblijvend, energetisch adviesgesprek aan te gaan! Wij verrassen u graag!

Neem contact op!

Energetische tuin