Bel ons: 013 - 534 60 23

Tuin ontwerpen

Bent u toe aan een nieuwe tuin? Of wilt u graag eens wat anders om nog meer te genieten van uw tuin? Hovenier van Amelsfoort helpt u graag met ontwerp, aanleg en onderhoud van uw nieuwe tuin.

Tuin ontwerpen?

Bij Hoveniersbedrijf van Amelsfoort kunnen we u helpen bij het vormgeven van uw nieuwe tuin. Als tuinarchitect gaan we aan de slag met een prachtig ontwerp voor uw tuin. We gaan net zo lang tuinontwerpen maken totdat u tevreden bent. Wij komen voor een persoonlijk gesprek naar u toe en bespreken dan al uw wensen. We meten dan ook de tuin op en bekijken de omgeving. Zo kunnen we goed aan de slag met het ontwerp van uw droomtuin. Hierbij denken we graag met u mee. Heeft u groene vingers en gaat u graag zelf in de tuin aan de gang? Of bent u juist op zoek naar een onderhoudsvriendelijke tuin? We houden hier rekening mee tijdens het ontwerpen van de tuin.

Bekijk onze projecten

Energetische tuin ontwerpen

Als tuinarchitect houden wij ons onder andere bezig met het ontwerpen van Energetische tuinen. Bij de aanleg van Energetische tuinen gaat men er vanuit dat álles energie is. Door hier rekening mee te houden, kan de tuin zo ontworpen worden dat de energie positief is. 

Deze unieke tuinen zorgen voor meer harmonie en dit zorgt ervoor dat u tot rust kan komen en nieuwe energie kan opdoen. Mensen zijn tegenwoordig bewuster bezig met zichzelf en de natuur en zijn bewust of soms onbewust op zoek naar harmonie in hun eigen omgeving. Een energetische tuin helpt hierbij. 

Om hier op in te spelen hebben we de Academie voor Radiëstesie opgericht. Radiësthesie is de leer van straling. Als tuinarchitect kunt u hiermee ook ondergrondse waterwegen of wateraders vinden. Tijdens de opleiding leert u deze aders en waterwegen te vinden om zo een tuin met positieve energie aan te kunnen leggen. 

Lees meer over energetische tuinen

Lifestyle tuinen 

Uw lifestyle kan heel goed terugkomen in de aanleg van uw tuin. Bovendien is uw tuin een prima verlengstuk van uw woning. Bij het ontwerp en de aanleg zijn dit zeker punten die wij van groot belang achten. U kunt zich voorstellen dat bijvoorbeeld de tuin van een tuinliefhebster die graag in de tuin werkt er heel anders uit zal zien als de tuin van een gezin waar kinderen in de tuin spelen en weinig tijd is voor onderhoud van de tuin. Juist daarom vinden wij het belangrijk u en uw lifestyle te leren kennen zodat we dit in de tuinarchitectuur kunnen verwerken.

Bij de keuze van materialen, bloemen en planten houden wij dus altijd rekening met uw persoonlijke voorkeuren en lifestyle. Door onze jarenlange ervaring met de aanleg van tuinen kunnen wij u zeker van goed en eerlijk advies voorzien en wellicht ideeën aandragen waar u zelf nog niet aan had gedacht.

Meer over lifestyle tuinen

Tuin onderhouden

Natuurlijk is het onderhouden van een tuin ook erg belangrijk als u net een prachtige tuin hebt laten maken. Kies daarom voor een praktische tuin die u zelf kunt onderhouden of laat uw tuin door ons onderhouden. Wij denken graag met u mee en vinden het dan ook belangrijk dat u een tuin heeft die voldoet aan uw voorwaarden en wensen. Heeft u toch liever een onderhoudsvrije tuin? Ook dat is geen probleem! Tijdens het ontwerpen van uw tuin kunnen we daar gemakkelijk rekening mee houden. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat u blij bent met uw tuin, dus als u geen groene vingers heeft kunnen we hier altijd rekening mee houden.

Uw tuin laten renoveren?

Wanneer is het tijd om uw tuin te renoveren of uw tuin opknappen? 

  • De tuin heeft u al heel wat jaren en als gevolg hiervan zijn bomen en struiken nogal verwilderd, oftewel achterstallig onderhoud
  • U wilt een onderhoudsvrije tuin
  • Een nieuwe woning vraagt om een nieuwe tuin, u wilt de tuin opnieuw aanleggen
  • Uw gezinssituatie is veranderd en daar wilt u ook uw tuin op aanpassen
  • U wilt een lifestyle tuin

Bovenstaande zijn natuurlijk nog maar een paar redenen en wellicht heeft u zelf een hele andere reden. Wat uw reden ook is, als u de tuin wilt renoveren kunnen wij u hierbij heel goed helpen. Ons hoveniersbedrijf is al veel jaren actief op het gebied van tuinrenovatie en wij komen graag eens bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Wij geven uw tuinadvies en helpen u bij het opknappen of de renovatie van uw tuin.

Werkwijze tuinrenovatie

Wij vinden het belangrijk de natuur zijn werk te laten doen. Dit ziet u bijvoorbeeld terug in de energetische tuinen die wij veel ontwerpen. Maar ook voor uw voor- of achtertuin of balkontuin is het in onze ogen belangrijk de natuur zijn werk te laten doen. Onze aanpak begint altijd met een overleg waarin we bespreken wat uw wensen zijn. Wij komen u graag vrijblijvend adviseren over alles wat zich in uw tuin afspeelt. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden. Indien gewenst zullen wij voor u een offerte maken waarin we precies vermelden welke werkzaamheden we uitvoeren. Vervolgens gaan we uw tuin ontwerpen en aanleggen. Meer over onze werkwijze.

Wilt u uw tuin renoveren en weer heerlijk genieten van het buitenleven op uw eigen plekje? Wij komen graag bij u langs om alle mogelijkheden te bespreken!

Ja, neem contact met mij op