Bel ons: 013 - 534 60 23

Tuinadvies

Wilt u uw tuin renoveren, inrichten, aanleggen of beter onderhouden? Dan weet u vaak niet goed waar u moet beginnen. Zonder enige kennis is het ook lastig om uw droomtuin te creëeren. Wij voorzien u graag van deskundig, vrijblijvend en gratis tuinadvies. Waar u ook naar op zoek bent, wij kunnen u helpen. 

Deskundig tuinadvies

Bij Hoveniersbedrijf van Amelsfoort denken we graag mee met uw tuin. Bent u op zoek naar een nieuwe tuin/tuinrenovatie? We denken mee over de mogelijkheden qua indeling, ruimte en beplanting. Wilt u uw huidige tuin beter onderhouden? Ook dan geven we u vakkundig tuinadvies over de beplanting en begroeing in de tuin. We laten u zien hoe u het beste uw grazon of planten kunt onderhouden. Zodat u langer van uw droomtuin kunt genieten.

Dé hovenier van Goirle en omgeving

Hoveniersbedrijf van Amelsfoort is al vele jaren een bekende naam in Goirle en omstreken voor het aanleggen en onderhouden van tuinen. Wij voeren alle werkzaamheden rondom de tuin uit. Voor ons begint het aanleggen van een nieuwe tuin met een goed tuinadvies. We komen langs om uw tuin te bekijken en spreken goed al uw wensen door. Ongeacht de grootte van uw tuin geven wij een tuinadvies op maat. We bespreken uw wensen en ideeën voor uw tuin en wij denken graag met u mee. Zo krijgt u altijd de tuin die past bij uw wensen én uw portemonnee. 

Meer lezen over ons hoveniersbedrijf

tuinadvies

Soorten tuinen

Er zijn natuurlijk ontzettend veel soorten tuinen qua uitstraling en aanleg, maar ook de grootte van de tuin en uw gezinssamenstelling kan van invloed zijn bij bepaalde keuzes die worden gemaakt. Als hoveniersbedrijf zijn wij o.a. actief bij het aanleggen van energetische tuinen (ook wel levende tuinen genoemd) die zorgen voor een mooie balans in uw tuin. Maar ook wanneer u kiest voor een moderne of klassieke tuin, een stadstuin of een boerderijtuin of een bepaalde thematuin adviseren wij u graag.

Energetische tuinen

Een energetische tuin wordt door een ontwerper gemaakt. Levende materialen in de tuin moeten goed kunnen groeien en u als bewoner moet optimaal kunnen genieten van uw tuin. Dit kan doordat de energetische tuin rust uit straalt en met u in harmonie is. 

Het ontwerp van gaat uit van vier elementen; water, vuur, aarde en lucht. Het ontwerp van een energetische tuin is een gevoelskwestie, waarin wordt gekeken naar het beste gevoel voor u en het in harmonie brengen hiervan. 

Tuinarchitect in Brabant

Als tuinarchitect zorgen wij er altijd voor dat uw tuin echt een verlengstuk is van uw woning waar u heerlijk kunt relaxen of zelf actief kunt tuinieren. Heeft u kinderen? Dan zorgen wij uiteraard ook voor geschikte speelruimte zodat de tuin voor het hele gezin een fijne plek is. Bekijk ook onze rustgevende tuinen!

Tuinen ontwerpen en aanleggen

Elk tuinadvies bestaat uit een tuinontwerp en een plan voor de aanleg van een nieuwe tuin of de renovatie van uw huidige tuin. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op, wij maken graag kennis!

Contact

Uw tuin renoveren? Ook daarbij kunnen wij u advies geven

Wanneer is het tijd om uw tuin te renoveren of op te knappen?

  • Uw tuin is al vele jaren in gebruik, en de bomen en struiken zijn verwilderd, wat leidt tot achterstallig onderhoud.
  • U wenst een onderhoudsvrije tuin.
  • U bent verhuisd en wilt een nieuwe tuin aanleggen bij uw nieuwe woning.
  • Uw gezinssituatie is veranderd en u wilt uw tuin hierop aanpassen.
  • U wilt een tuin die past bij uw lifestyle.

Wij vinden het belangrijk om de natuur zijn werk te laten doen, zelfs tijdens de renovatie van uw tuin. Dit principe passen wij toe bij het ontwerpen van energetische tuinen, maar ook bij het renoveren van voor- en achtertuinen of balkontuinen. Onze aanpak begint altijd met een overleg waarin we uw wensen bespreken. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om u te adviseren over alles wat zich in uw tuin afspeelt. Hieraan zijn voor u geen kosten verbonden. Indien gewenst, maken wij een offerte waarin we precies vermelden welke werkzaamheden we zullen uitvoeren tijdens de renovatie van uw tuin. Vervolgens gaan we aan de slag met het ontwerpen en aanleggen van uw tuin. Meer over onze werkwijze.